Bemutatkozás

Szakorvosi munkám során gyakran tapasztalom, hogy a betegek sokkal többre értékelik, ha számukra érthető formában fogalmazzuk meg a kérdéseikre adott választ, mint a tudományosan teljesen megalapozott érthetetlen káoszt. Inkább az orvos-embert keresik, aki ért a szakmájához, mint az orvos-tudóst, akit nem értenek.

Ez a blog azzal a céllal született, hogy közérthető módon segítse megismerni a szív- és érrendszeri betegségeket, az ahhoz vezető utakat, a gyógyítás és főleg a megelőzés lehetőségeit.

Fontos hangsúlyoznom, hogy a megjelenő tartalmak tükrözik a modern kor minimális elvárását: a páciens biztonságának előtérbe helyezését. Ezért kizárólag tudományosan elfogadott tények, eljárások és gyógymódok szerepelnek oldalaimon, ezzel egyúttal segíthetek elkerülni az elszaporodó áltudományos, esetleg veszélyes megoldásokat. A klasszikus (nyugati) orvoslás információi mellett időnként megjelennek az évezredes (keleti) orvoslás tapasztalatán alapuló tudásanyagok is, kellő kritikával szelektálva, a ma nyelvére lefordítva.

Néhány személyes adat magamról

1992-ben végeztem a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Rövid alapellátási kitérő után kezdtem meg kórházi munkámat. 1998-ban belgyógyászatból, 2002-ben kardiológiából szereztem szakképesítést.

Jelenleg egy kisváros kórházában dolgozom, ahol a sikeres gyógyításban nagyon fontos a betegekkel a kórházban és a kórházon kívül is fenntartott közvetlen, személyes kapcsolat. Sokakkal azonban a mai ellátórendszer túlterheltségéből adódóan nem tudom, nem tudjuk ezt megvalósítani, elsősorban idő hiányában. A túlzsúfolt rendelések futószalagjából kilépve egy olyan lehetőséget kerestem, amivel kiszabadulhatok az idő szorításából. Végül így született meg ez a fórum, ez a blog.

Lépésről lépésre, közérthetően foglalkozom a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésének és gyógyításának lehetőségeivel. A témát az internetes keresőkbe írva számos helyen lehet találatokat elérni. Én nem találatokat, hanem szakmailag hiteles válaszokat szeretnék adni, nem általában, hanem személyre szabottan.

  • Van-e Önnek aggódni valója önmagáért, szüleiért, gyermekeiért?
  • Veszélyeztetett-e a családja szív- érrendszeri betegségek kialakulására?
  • Ha igen, milyen mértékben és mit kell tennie?

Ha érdeklik ezek a válaszok, kövesse rendszeresen megjelenő írásaimat. A blogot interaktívnak szánom, lehet téma javaslatokat küldeni az info@coronarocare.hu címre, ezt hamarosan bejegyzés fogja követni. Kérdezni a “Hozzászólás”-ban  lehet, így mások is tanulhatnak belőle.

Ajánlom blogomat a magukért, környezetükért, családjukért felelősen gondolkodó fiataloknak, felnőtteknek és időseknek egyaránt, kezdő medikusoknak, rezidenseknek, orvoskollégáknak, ha nekik sincs elég idejük betegeikre, vagy azoknak, akik egyszerűen csak érdeklődnek az érbetegségek gyógyításának rohamszerűen fejlődő tudománya iránt.

Dr. Szigeti József